Richard Knel

"Daar waar overheden weigeren in actie te komen, vind ik het belangrijk om me als vrijwilliger in te zetten"

In 1966 gestart als lasser en brander bij Wilton Feijenoord. Vervolgens te werk gesteld bij Bronswerk Feijenoord in Amersfoort. Vroegtijdig het contract opgezegd wegens zeer onmenselijke werksoort. Vervolgens als verpleeghulp in de zwakzinnigenzorg aan de slag gegaan. Het diploma Verpleegkundige B behaald in de psychiatrische inrichting van Sint Anna te Venray. Dit was één van mijn mooiste werksoort. Hierna tot heden als maatschappelijk werker, opbouwwerker en bewonersadviseur.

Tijdens deze werkzaamheden was ik voorzitter en initiatiefnemer van drie organisaties en twee stichtingen waaronder het Frantz Fanon Centrum. Voor mij is het belangrijk om me als vrijwilliger in te zetten, daar waar overheden weigeren in actie te komen. Dan vind ik dat je als burger zelf in actie moet komen.

Het NGPN sluit goed aan bij het verder vormgeven van mijn vrijwilligerswerk. Daarnaast ontmoet je meerdere gepensioneerden zodat je meer kennis en vaardigheden kan ontwikkelen om deze fase in het leven het hoofd te bieden.
Tot slot: soms fantaseer ik wat er met de samenleving zal gebeuren als alle vrijwilligers een week gaan staken. Precies weet ik niet, wel dat er doden zullen vallen.

Lees hier een interview met Richard!

 

TOP

Netwerk Gepensioneerde Professionals Nederland

CONTACT

Bijlmerdreef 95-97
1102 BP Amsterdam

 
 
info@venzo.co.nl
020 760 11 70
Volg ons op acebook