Ron Nuberg

"Ik help kleine organisaties met hun ICT-uitdagingen"

Ik begon ooit als computer operator bij Max Factor op een “Bull General Electric 10” met 8Kb-geheugen. Ik werkte in het begin vooral met mainframe computers, waarin het met name ging om besturing, systeembeheer en software ontwikkeling. Vanaf medio 1980 werkte ik vooral met PC’s.

Vervolgens werkte ik 15.5 jaar bij de Telegraaf, maar toentertijd vond men unix, PC’s en kleur onzin. Ik kwam vervolgens terecht bij een van ’s werelds grootste en hardware onafhankelijke softwareleverancier, dit deed ik 21 jaar lang, en daarna werd ik in 2010 onderdeel van een wereldwijde reorganisatie die 10.000 personen omvatte.

Na 38 maanden van tevergeefs solliciteren werd ik lid van het NGPN en sindsdien help ik kleine organisaties met hun ICT-uitdagingen. Zo heb ik bijvoorbeeld kinderboerderij ‘t Brinkie, stichting Nusantara Amsterdam en Profor bijgestaan.

Dankzij het vrijwilligerswerk blijf ik in contact met nieuwe ICT-uitdagingen, die mij dwingen om bij te blijven, wat ICT is nog steeds mijn passie. Ik mis nog steeds mijn collega’s met wie ik kan brainstormen over programmeren en websites. Ik hoop uiteindelijk via het NGPN iemand te vinden met wie ik dit kan doen of van wie ik nog het een en ander kan leren. Ik bereik graag nog meer mensen die meer willen weten over wat een computer nu eigenlijk is!

TOP

Netwerk Gepensioneerde Professionals Nederland

CONTACT

Bijlmerdreef 95-97
1102 BP Amsterdam

 
 
info@venzo.co.nl
020 760 11 70
Volg ons op acebook