Ervaringen van organisaties

Lees de berichten om een indruk te krijgen van de ervaringen van maatschappelijke organisaties met leden van het netwerk. Wil jij ook je ervaringen delen? Mail dan naar info@ngpn.nl of neem contact op via 020-7601170.

Coloured Circle

Bestuurslid Coloured Circle:

“Door de groei van onze organisatie waren wij op zoek naar extra vakkundige ondersteuning van een HR-expert voor loopbaanbegeleiding en deskundig advies voor de aanschaf van een bedrijfsadministratiesysteem. Via het Netwerk Gepensioneerde Professionals Nederland (NGPN) zijn wij in korte tijd in contact gebracht met een van hun vrijwilligers. Onze ervaring met Venzo kunnen wij dan ook omschrijven als professioneel, klantvriendelijk en een persoonlijke  benadering. De samenwerking met de desbetreffende vrijwilliger is goed bevallen, loopt flexibel, effectief en voorspoedig. Dus kunnen we spreken van een geslaagde match. Met dank aan Venzo!”

Coloured Circle is een brede culturele non-profit organisatie die mensen met een diverse achtergrond door culturele maatschappelijke projecten op een krachtige manier bij elkaar weet te brengen, waardoor uitwisseling en overdracht van zienswijzen,cultuur en kennis tot stand komt. Deze waardevolle uitwisseling en kennisoverdracht tussen diverse culturen is een verrijking voor onze samenleving. Coloured Circle beweegt zich in alle lagen van die samenleving, doet daardoor inspiratie op, en draagt daaruit voortvloeiende ideeën aan die dienen als bouwstenen voor haar initiatieven.

Verzetsmuseum

Coördinator Groepsbezoek en Educatie:

“Sinds een aantal maanden werkt een vrijwilliger van het NPGN als museumdocent in het Verzetsmuseum. De samenwerking met zowel het netwerk als met de vrijwilliger is heel prettig. Er is oog voor wat je als organisatie voor wensen en verwachtingen hebt; ook de vrijwilligers worden hier op geselecteerd. De vrijwilliger is een aanwinst voor ons team van vrijwillige museumdocenten. Ze voelt zich als een vis in het water en heeft al menig groep begeleid.”

Verzetsmuseum Amsterdam vertelt het verhaal van vervolging, collaboratie en verzet in Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het Verzetsmuseum Amsterdam houdt de herinnering levend aan een periode van dictatuur, oorlog en vervolging in 1940-1945; een recente historische periode die zeer ingrijpende gevolgen heeft gehad. Het museum geeft daardoor inzicht in de waarde van tolerantie, vrijheid en democratie en draagt bij aan bewust burgerschap.